Pregatire sezon de incalzire Fűtésidény elő készítése

Melegvíz – szünet Kalász negyed

 Hirdetes Kalasz negyed Melegvíz – szünet

Hirdetes Kalasz negyed melegvíz-szünet

Vizora olvasas ANL Nagy Ret

Anunt -hirdetes ANL lakások

Rendkivuli program

Bemutatkozó

 

A GOSCOM RT az Országos Közmű-szabályozási Hatóság (ANRSC) által kibocsájtott hőenergiaelőállítási és távhőszolgáltatási licensszel rendelkező szolgáltató Csíkszereda területén.

A cég 1994-ben jött létre, a hasonló feladatokat ellátó megyei szolgáltató feloszlása után. 1997-ben a 1997/30-as Sürgősségi Kormányrendelet és Csíkszereda megyei jogú város Önkormányzatának 1997/145-ös határozata értelmében részvénytársasággá alakult, melynek egyedüli részvényese Csíkszereda Önkormányzata. 2009 szeptemberéig a vízellátás – csatornázás, valamint 2010 februárjáig a tömegközlekedés is a GOSCOM tevékenységi körébe tartozott. A távhőszolgáltatás a Csíkszereda megyei jogú város és a GOSCOM RT között létrejött koncessziós szerződés alapján történik.

Csíkszeredában a távhőrendszert 1968 és 1972 között, a lakónegyedek felépítésével egyidőben építették ki. Jelenleg a hőenergia előállítása 6 kazánházban történik, az elosztás pedig a kazánházaktól 6 hőátadó ponton keresztül. A Tudor III kazánházban a Poligen Power Energy KFT kapcsolt energia termelésű gázmotorokkal állítja elő a hőenergiát, amelyet a Goscom megvásárol és eljuttatja a fogyasztókhoz.

A 6 kazánházból 4-ben a gázkazánok mellett pellettel működő kazánok is üzemelnek amelyek a “Távhőszolgáltatás-2006-2020 – meleg és kényelem“ nevű program keretében voltak beszerelve a csíkszeredai Polgármesteri Hivatal beruházásaként. Így lehetőség nyílt többféle energiaforrás felhasználására, lehetővé téve a megújuló energiaforrások hatékony felhasználását. Ugyanakkor csökkentette a földgáztól való függőséget, alternatív megoldást kínálva gázellátás-korlátozás esetére.

A fűtés és melegvízhálózat hosszúsága 26,61 km, a kazánházak valamint a hőátadó pontok közötti összekötő vezetékek hossza pedig 4,35 km, amelyek 90% -a szigetelt csőből áll. Cégünk megközelítőleg 2000 tömbházlakás, számos intézmény és vállalat részére biztosítja a fűtést és a háztartási melegvizet.

A minőségi szolgáltatás biztosítása érdekében Csíkszereda megyei jogú város részt vesz a “Távhőszolgáltatás-2006-2020 – meleg és kényelem“ beruházási programban amely 60 – 70% -ban az állami költségvetésből valamint 30-40 % helyi hozzájárulással finanszírozza a költségeket. A már elvégzett munkák között említhetjük több kazánház felújítását, korszerűsítését, a távhőhálózat cseréjét 90%-ban, a kazánházak összekötését.  Ezen munkálatok célja: minőségi, a fogyasztók igényeinek minden tekintetben megfelelő szolgáltatás, versenyképes ár valamint a környezetvédelem.

Újdonság városunkban a fűtés- és melegvíz- szolgáltatás vízszintes elosztási rendszerben való biztosítása, amely által lehetőség van a lakrész hőenergiafogyasztásának egyéni mérésére és szükség szerinti szabályozására. Jelenleg már több tömbházban működik ilyen rendszer és igény szerint folytatódik más tömbházakban is. A fűtés- és melegvíz- szolgáltatáson kívül, cégünk más szolgátatásokat is végez az érdekelteknek: kéményseprés, kazánok időszakos műszaki ellenőrzése, zöldövezet-karbantartás lakástulajdonosi társulások kérésére.

Goscom, otthonod melege!

Az oldal fejlesztés alatt áll... kérjük térjen vissza később!

FIGYELEM! A közös költség táblázatok többé nem elérhetőek honlapunkon a GDPR korlátozásai miatt.